Het zijn best volle dagen zo in deze periode in december. Het is dan vaak makkelijk om mee te gaan in wat er allemaal ‘moet’ gebeuren. Hoe houdt jij de regie in eigen hand? 

De weg van de minste weerstand. Dat is iets wat blijft terugkomen op m’n pad. Dingen met gemak doen, met moeiteloosheid, vanuit een ‘ease’. Mijn hart verlangt ernaar. En vooral ook omdat merk dat wanneer ik van alles ‘moet’, ik niet goed voor mezelf zorg.

Mezelf niet meer mezelf forceren en in allemaal bochten wringen om dingen voor elkaar te krijgen. En ook loslaten wat niet van mij is 🙂 En de enige manier waarop ik dat kan doen is door dicht bij mezelf te blijven en te voelen wat niet passend is voor mij. En datgene dan te laten voor wat het is. Zodat ik vanuit zachtheid en rust, vanuit mijn kern dingen kan doen. 

Wat me helpt om hier een begin mee te maken? Dingen doen van m’n to do-lijstje, waar ik nu zin in heb. Wat me op dat moment de minste moeite kost. Dat geeft ruimte, waardoor die andere dingen makkelijker gaan, zich vanzelf oplossen of dat ik tot m’n verbazing zelfs toe kom aan dingen die niet eens op m’n lijstje stonden. (Eh ja, ik houd van lijstjes en dingen af kunnen strepen 🙂 )

De weg van de minste weerstand is zelfzorg. Zijn met wat er is, ja. En gelijk anders dan misschien gewoon maar meebewegen met wat er op je afkomt. Het gaat om bewuste keuzes maken. Het gaat over doen wat op dat moment goed voelt voor jou. En nee, daar word je echt niet zo maar ineens een egoïst van. 

Ik ga het komende jaar eens proberen wat meer achter over te hangen. De weg van de minste weerstand volgen. Meer te voelen wat ik in het moment nodig hebt. Loslaten wat niet van mij is. Meer doen waar ik blij van wordt. Meer bij mezelf blijven. Nog beter voor mezelf zorgen. 

Ik ga van 2020 een authentiek jaar van maken. En jij?