Hoe hou jij het liefst tijd over? Door te vertragen of lekker efficient bezig te zijn? Komende dagen is het Pasen. Voor veel mensen weer een lekker lang weekend vrij. Een moment om je even over te geven aan de rust. Niet iets hoeven. Behalve paaseitjes eten. Niks doen misschien, inefficiënt bezig zijn. Helmaal als je lichaam er om vraagt.

Vanmorgen wilde ik koffie met opgeklopte melk maken. En dat deed ik sinds jaar en dag met een melkopschuimer. Met de hand. Melk uit de koelkast met de hand opschuimen. In een pannetje en langzaam opwarmen. Krijg je een prachtig mooie schuimlaag mee. 

Maar al een tijdje staat het me tegen. De vele handelingen. Het maken en schoonmaken. En diep van binnen wil ik eigenlijk dat dit sneller gaat. M’n energie was wat laag de laatste tijd en dan ga ik op zoek naar efficiëntie. Dat dingen me zo min mogelijk moeite kosten. ik echt van de koffie kan genieten en ‘m niet nodig heb als oppepper 😉

Zou een automatische melkopschuimer wat voor mij zijn? Hup de melk erin, aanzetten, in je beker doen, koffie erbij en klaar. Minder afwas ook lijkt me. Klinkt goed, dus ik ging op pad en kon er een lenen om het eens uit te proberen. En eerlijk gezegd bevalt het met wel!  

Minder handelingen en de melk is ook sneller klaar. Soms is efficiënt dingen doen prettig. Omdat je zo aan de andere kant tijd over houd. En toch… ik hou van vertragen. Van de handelingen in het moment met aandacht doen. Zoals een cake bakken in plaats van kopen. 

Morgen wil ik een frambozencake met kardemom maken. Recept van jaren terug uit de krant. Echt lekker, dus ik verheug me er al op. Het eten (natuurlijk!) en ook het maken, mengen, bakken. Het doen maakt me bewuster. Meer in het moment en ook heerlijk uit m’n hoofd.

Dus voor mij graag een beetje van allebei. Efficiënt en ook lekker langzaam dingen doen. En jij? Leuk als je hieronder een reactie achter laat!

Hartegroet,
Esther

Psst… wil je het recept? Laat het me weten dan mail ik het naar je!