Leven vanuit overvloed. Denken in mogelijkheden. Hieronder vind je 7 tips voor meer overvloed in je leven. 

  1. Doe meer waar je blij van wordt. Ja echt! Doen! Het geeft energie en dat straal je weer uit naar de mensen om je heen.
  2. Goed is goed genoeg. Ode aan de imperfectie 🙂 De perfectionist/ perfectionista in onszelf is vaak een ware saboteur. Kun je de schoonheid van de imperfectie zien?   
  3. Alles heeft zijn tijd. Vaak hebben we dingen graag onder controle, omdat het om 1000 en 1 reden goed is als het gaat zoals wij het willen. Maar dat lukt niet altijd. Soms hebben dingen gewoonweg hun tijd nodig. 
  4. Geef jezelf permissie om bij te tanken. Hoe laad jij jezelf op? Zorg jij regelmatig voor tijd voor jezelf, zodat je jezelf niet voorbij loopt? Zorg eerst goed voor jezelf, dan pas kun je er ook voor een ander zijn.
  5. Je hebt altijd een keuze. Ben je je daar bewust van? Zelfs of juist op de momenten dat je denkt dat het niet zo is, is het toch zo. 
  6. Luister naar jezelf. Je lichaam bevat oneindige wijsheid. Als je stil word, kun je horen wat het je allemaal te vertellen heeft. Wat het leven je te vertellen heeft. 
  7. Kijk en zie wat er allemaal is. Het is vaak zo makkelijk om op te noemen wat niet goed is, wat je graag anders zou willen. Maar kun je ook zien wat er wél is? Misschien verander je door jouw blik op dingen ook wel het perspectief van de mensen om je heen. 

En tot slot: vier je leven. Het vieren van je leven, dankbaar zijn voor wat er al is helpt je om nog meer overvloed in je leven te zien.

Leuke tips, maar hoe onthoud ik dat nou allemaal? Hoe kan ik zelf leven vanuit overvloed? Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je gratis een PDF met de getekende versie van deze blog. Zodat je ‘m kunt ophangen, inkleuren of aanvullen met eigen inzichten die je zomaar te binnen schieten – gewoon omdat het leuk is 🙂

Veel plezier ermee!

Hartelijke groet,

Esther